Latest Posts

Content promoten

Content promoten, hoe doe je dat?

Ken je dat? Je hebt content geschreven waar je trots op bent. Laten we eerlijk zijn, dat is zo’n beetje iedere pagina die je ooit live ging onder jouw bezielende klik op ‘Publiceren’. Daarna keek je naar Google Analytics. En er gebeurde…. niets. Niets!! Je meesterwerk bleef het best bewaarde geheim van internet en draaide zo de archieven in. Daarom nu met stip: Hoe kun je je content promoten? Read More

editorial calendar

Hoe maak je een editorial calendar?

We zullen het er allemaal wel over eens zijn dat content belangrijk is. Goede content is hard werken. Het is content die gaat over iets waar je doelgroep warm voor loopt. En het vertelt ze meer dan ze via een ander kanaal (lees concurrent) kunnen vinden. En dat lukt je echt alleen wanneer je een lange adem hebt en wanneer je gestructureerd werkt. En dat bereik je door je plannen vast te leggen in een editorial calendar! Read More

Omzet verhogen door op resultaat te sturen

Omzet verhogen door op resultaat te sturen

Omzet zijn cijfers. Omzet verhogen, gaat over cijfers. Dat is nou eenmaal onvermijdelijk. De uitvoering van deze post gaat niet over cijfers. Het gaat over cultuur. Of wanneer het over een kleiner bedrijf betreft, over mindset.

Wij ondernemerts zijn namelijk een stelletje stronteigenwijze mensen bij elkaar. Wat we willen, zetten we door. Wat we vinden is belangrijk. Ik ga je vertellen, dat wat jij belangrijk vindt, helemaal niet zo belangrijk is. Stuur op cijfers. Dan stuur je op resultaat en bereik je je doel: je omzet verhogen!

Ik leg je uit hoe je dat doet. Read More

Meer bezoekers website

Meer bezoekers naar je website

“Ik heb al behoorlijk wat uren en denkwerk in de site zitten, maar wanneer ik naar Google Analytics kijk, dan vind ik het aantal bezoekers bedroevend.” Je wilt meer bezoekers naar je website. 

Sneu, maar vaak wel waar. ‘Build it and they will come.” Zo werkt het helaas niet. Marketing is een vak. En wanneer je een site lanceert, als uithangbord van je bedrijf, dan moet je er nog wel voor zorgen dat mensen dat prachtige, creatieve, precies-op-jouw-lijf-gesneden, bord zien.

Maar hoe los je dat dan op? Hoe krijg je meer bezoekers naar je website? Read More

Meer leads genereren

Meer leads genereren met de meest populaire pagina’s van je site

BAM! Er zijn een paar pagina’s die met kop en schouders boven de rest van je site uitsteken. Kunnen ze ook niks aan doen. Ze zijn nou eenmaal iets harder gegroeid dan de andere pagina’s. Wat zeg ik… zeg maar gerust dat ze uit de kluiten gewassen zijn. Volwassen. Supertof! Daar doen we het voor. Dat betekent ook dat je ze serieus moet nemen, want je kunt op je klompen aanvoelen dat het loont om die pagina’s goed in te zetten en te optimaliseren. Genereer meer leads! Read More

Megagoede meta description

Okee held, wat zijn jouw superkrachten? ‘Weapons of choice’ dit keer zijn megagoede meta descriptions.

En waarom trek je met de meta descriptions ten strijde om de ladder van Google te beklimmen?

Een meta description is niet direct een factor om beter te ranken. Google kijkt niet naar de zoekwoorden die er in staan. Waarom is het dan toch zo freaking belangrijk om een goede meta description te schrijven? Read More

Title tag: zo doe je dat!

De title tag is binnen seo één van de belangrijkste factoren om te ranken. Het leek me daarom ook een goed idee om het er uitgebreid over te hebben.

Heel in het kort: Een title tag is de titel van de pagina. Google gebruikt diezelfde title tag als titel van het zoekresultaat.

Waarom is de title tag zo belangrijk?

Read More