Ik

Okee, iets meer over mij.

Mijn naam is Mieke Elisabeth de Jong. Ik ben moeder van 3 kinderen. Die lieve knapperds zijn fulltime bij mij. Ik ben online marketing manager bij een superleuk bedrijf. En daarnaast ben ik ondernemer. Dat laatste staat op een laag pitje.

Vanwege bezinning.

Er was eens….

En al die verschillende dingen, ben ik allemaal. En overal ga ik vol in. Ik voel wat ik wil. En dat ga ik doen. Dat hoeft niet allemaal morgen te zijn bereikt. Liever niet. Voor mij zit driekwart van de lol in het bedenken hoe en in het doen. Vakanties zijn toch ook het leukst als je er naar uit kijkt of als je ze beleeft. Als herinnering kijk je er met een glimlach op terug, maar je bent er toch minder mee bezig.

Versimpelen, verstillen, verrijken

Als ik iets mag bijbrengen, dan is het om zo weinig mogelijk te doen. Grappig toch, na die inleiding. Kijk hoe je leven zo simpel mogelijk kan. En ga vanuit daar kijken wat je echt wilt. Dat heb ik gedaan. Ik probeer het overzichtelijk te houden. Ik blijf mezelf ook de vraag stellen: Hoe kan het simpeler? Alles wat aandacht vraagt schrijf ik op. Huishouden, administratie, kinderen, bedrijf, sociaal leven, ikzelf (duurde even, voordat die erbij stond. Maar daar is ie dan.) En bedenk ik daaromheen allemaal manieren waarop het simpeler kan. En vervolgens waar ik in wil vliegen. Waarin wil ik niet simpel? Wat is voor mij zo belangrijk of leuk dat het mijn tijd en focus krijgt.

Overigens hoeft het niet altijd leuk. Soms is het leven ruk. En dat is heel normaal. Ik maakte er een koffietafelboek over. De download is gratis.

Gezondheid en financiele kennis
Wat er tijd en focus kreeg? Financiele kennis. Eind 2019 was ik niet in loondienst. Als parttime ondernemer was ik in korte tijd mijn opdrachtgevers kwijtgeraakt, wegens interne reorganisaties  en hoe ik ook op deuren klopte, er kwamen even geen nieuwe. Ik had dus geen uitzicht op inkomsten. Zelfs als ik een brood kocht, voelde het alsof het op de pof was. Ik zal nooit vergeten hoe dat voelde. Het heeft van mij een rijker mens gemaakt. Dankbaarder ook, voor dingen die vanzelfsprekend waren.

Dat nooit meer. Er kwam een opdrachtgever terug. En er kwamen opdrachtgevers bij. En vervolgens zo’n leuke vacature, dat het me niet uitmaakte dat het in loondienst was. Het is een baan met heel veel vrijheid. En uitdaging. En, ik werd aangenomen. Ik ging me verdiepen in geld. En wat ik ermee wil.

Wat er nog meer focus kreeg was mijn gezondheid. Ik had ruim een jaar veel last van mijn rug. Een BMI die te hoog is. En de overtuiging dat ik een zwak lijf heb. Dat de rest van de wereld het heel goed doet op sporten en bewegen, maar dat het mij vooral pijn gaat opleveren. Totale bullshit natuurlijk. En aangezien ik een beetje leuk en vitaal oud wil worden, heeft dit nu ook mijn aandacht. En liefde. Ja, zo kan het dus ook.

Wat wil ik met dit blog? Ik hoop je te inspireren. Door te bloggen over datgene waar ik snoeigoed in ben, waar mijn interesse ligt, of wat ik de moeite waard vind.

Stop met jezelf klein houden. Versimpel je leven. Ga excelleren in simpelweg jezelf zijn. Gas op de plank, in datgene waar je snoeigoed in bent. En meer rust, voldoening en leven vanuit liefde.